25-06-09

Schoolreis

kleinerkleinerDSC06934Hey hallo,
wij zijn het, Trudo en Sybren. Wij gaan jullie wat vertellen over de schoolreis.
Donderdag 18 juni vertrokken we in Brecht met de bus richting de Ardennen. Eerst gingen we naar het fort van Eben Emael. Daar kregen we een grote rondleiding, en daarna hebben we geluncht.
Daarna gingen we verder naar de begraafplaats van Henri Chapelle. Het is de grootste Amerikaanse begraafplaats van België. Daarna gingen we te voet naar onze slaapplaats, het chateau de Wanne.
Daar hebben we heerlijk gegeten. Sommigen zijn gaan wandelen naar de keutel van de duivel, en anderen hebben bij het kasteel spelletjes gespeeld. ’s Avonds had meester Tim nog een muziekquiz voor ons klaargemaakt.
Vrijdag 19 juni hebben de meesters en de juf ons wakker gemaakt met muziek. Meteen gingen we na het ontbijt weer op pad: naar de Hoge Venen! Daar hebben we een grote en rustgevende wandeling gemaakt. En toen gingen we verder naar de afdamming van Gileppe. Daar hebben we heerlijk gepicknickt.
En toen gingen we naar de steenkoolmijn in Blegny. Eerst mochten we wat spelen in de speeltuin. Daarna kregen we een rondleiding in de mijn. We gingen eerst 30 meter de grond in met een lift. En daarna gingen we nog eens 30 meter te voet in de grond. We hadden een toffe gids. Telkens wanneer we stopten om iets te bekijken, liet hij ons verschieten. Hij liet bv. dynamiet vallen, iedereen zette meteen een stap achteruit. Toen hebben we nog bokes gegeten. En toen gingen we terug naar ons Brecht, spijtig.
Het was echt wel KEI tof!

Groetjes Sybren en Trudo

( de coolste jongens van het zesde XD)


13:12 Gepost door superklas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.