26-05-09

Filippijnen

kleinerfili12 Onze uitstap was echt super tof! Ik wil dat zelfs nog eens een keertje doen. Ik (Delia) woonde in het vissersdorp. Het hutje (paalwoning) vond ik erg gezellig. Ik was visser en moest de visvangst sorteren in verschillende manden. Na het sorteren verkochten we de visvangst aan de opkoper. Maar de opkoper vond dat het te weinig vis was die we die nacht hadden gevangen. Toch kregen we 155 peso’s. Maar als we de volgende keer weer zo weinig vis vangen , dan komt hij niet meer terug. Dus was het tijd voor……..ACTIE!!!!!!!!!

Na lang vergaderen kwamen we op het idee dat we een viskwekerij gingen opstarten. Om die viskwekerij te kunnen betalen moesten we wel 400 peso’s hebben. Zoveel peso’s hadden we niet , en daarom moest iedereen goed zijn best doen om het geld te verzamelen. Na een tijdje hadden we het geld en konden we de viskwekerij opstarten. Ik heb ook de visnetten hersteld. Als we de netten niet zouden herstellen , dan zouden de vissen erdoor zwemmen. Niet echt handig toch?

Nadat de netten hersteld waren, hielp ik nog wat in de sari-sari store: daar hielp ik met de halo – halo’s te maken voor de fiesta. Die fiesta was echt super tof!!!!! We kregen onze halo – halo’s te eten , een loterij en een Filippijnse dans. De winnaar van de loterij mocht zoals we al dachten op de PINJATA slaan!!!!!!! En toen was onze reis afgelopen.

Spijtig hé? Maar dit was echt super tof!!!!!!!!!

Groetjes van Shana (Delia)


15:50 Gepost door superklas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.