08-05-09

Jemuel, Anna, Ricanara en Esnaima

Hallo beste lezers,
ik ben Kelly en ik doe mijn verslag over de Filippijnen maar het gaat vooral over de kinderen.
We hebben stukjes film gezien van reizende Eddy: hij heeft veel reizen gemaakt en één van die reizen was naar de Filippijnen. Daar heeft hij enkele filmpjes over laten zien. Hij heeft 4 kinderen ontmoet. Die vier kinderen waren: Jemuel, Anna, Ricanara en Esnaima.

Ik je nu eerst wat vertelen over Jemuel.Hij is een elfjarig jongetje. Zijn Lolo en Lola (opa en oma) wonen ook bij hem thuis. Zijn Itay (vader)werkt als predikant en zijn Inay (moeder) als lerares. Ze is ook dirigent.
Jemuel eet graag rijst. Maar het liefst van al nog zit hij op zijn fiets. Die heeft zijn Lolo voor hem opgeknapt. Dat was dan mijn uitleg over Jemuel.

Ik ga je nu wat vertellen over Anna. Ze woont in de hoofdstad van de Filippijnen, namelijk Manila. Ze is elf jaar jong. Ze is de oudste zus van haar 2 broertjes: Miguel en Manuel.
Haar lievelingsplek is op haar slaapkamer: tussen al haar spullen voelt zij zich het best. Op haar slaapkamer schrijft ze ook in haar dagboek.
Zaterdag neemt haar Inay haar mee naar de supermarkt. Daar krijgt ze soms een hamburger: daar is ze gek op.Ze woont natuurlijk niet alleen met haar Itay en Inay en haar 2 broertjes in het huis. Lucy en haar vriendin Mary wonen ook in het huis. Zij helpen haar Inay in het huishouden.
Twee keer per week gaat ze met haar Miguel naar de aikidoles. Op zaterdag gaat haar broertje (Miguel) ook mee naar de catecheseles. Ze moeten om 8 uur ‘s morgens daar al zijn. Dat was dan een beetje uitleg over Anna.

Ik ga nu wat vertellen over Ricanara. Ze wordt meestal Rica genoemd.
Ze is tien jaar jong en is dan ook de jongste die reizende Eddy is tegengekomen.
Ze eten thuis veel bananen. Dat komt omdat haar ouders op een bananenplantage werken. Ze is verzot op halo halo, een Filippijns nagerecht gemaakt uit fruit, gepofte rijst en een bolletje ijs. Het smaakt waarschijnlijk lekker fris.
Als ze wat vrije tijd heeft, dan mag ze van haar Inay naar de karaokebar. Ze zingt dan ook dolgraag. Dat was dan mijn info over Ricanara of Rica.

Ik ga nu wat vertellen over Esnaima.Ze is twaalf jaar en is dan ook de oudste die reizende Eddy is tegengekomen.
Als ze genoeg piso’s heeft gespaard, wil ze een badmintonracket kopen. Ze zal nog heel veel waaiers moeten maken om genoeg piso’s te verzamelen (70 piso is 1 euro).
Haar lievelingseten is chicken joy. Daarvoor gaat ze het liefst naar de jollibee. Dat is een fastfoodrestaurant. Het gebeurt niet vaak dat ze daar naar toe gaan. Enkel bij speciale gelegenheden.
Ze woont in de wijk Isla Verda. Die wijk ligt aan zee. Haar Itay is dan ook visser. Op zondag komen ze samen om te spelen op het strand. Hun familie is moslim: ze vieren dan ook de ramadan. Dat is voor de familie een groot feest.

Dat was dan mijn verslag over de Filippijnen. Ik hoop hierbij dat jullie het een beetje leuk vonden om die kinderen een beetje beter te leren kennen.

Vriendelijke groetjes,
Kelly


16:32 Gepost door superklas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.