04-05-09

De gouden sleutel.

goudNa de dood van zijn vader moet Fernando van een klein Portugees dorpje verhuizen naar de grote stad. Daar zullen tante Amalia en oom Ricardo voor hem zorgen. Het huis waarin ze wonen is het mooiste van de stad, maar het is er koud en kil. Fernando slaapt op zolder, naast Clara, het kindermeisje. Op zolder vindt Fernando een reuzenpak van zijn overgrootvader Dom Carlos. Hij wil het verhaal weten en daarom vraagt hij aan Amadeo om het te vertellen. Oom en tante vinden Fernando maar een plattelandswees en beschouwen hem als niets. Als Fernando samen met zijn neef Bruno naar school moet, merkt iedereen algauw dat hij slim is, slimmer dan Bruno.
En dat kan zijn neef niet hebben. Op een dag loopt het verkeerd en Fernando besluit te vluchten. Gelukkig zijn er de warme handen van Clara en de gouden sleutel van zijn vader, die hij altijd heeft bewaard.
Waar zou die sleutel voor dienen? En zal Fernando het op tijd ontdekken? Dat lees je maar in het boek “De gouden sleutel” van Hans Schmidt.Ik vind het een supergoed boek en eigenlijk te goed om neer te typen. Je moet het boek zeker lezen!
Een vertederend verhaal over een kleine jongen die grote dingen doet, want ook als je niet zo groot bent, kun je een reus zijn!

Van Seppe


10:38 Gepost door superklas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.